Kurser & Evenemang

KURSER PLANERAS FÖR FULLT INFÖR 2016.
Vad vi funderar på, bara funderar på än så länge är…..

  • Bokashi – en introduktion till det bästa och enklaste som finns: att göra god jord! Förra årets kurstillfälle var mycket uppskattat och vi hoppas kunna ha introkurser löpande under året. Missa därför inte detta tillfälle att sluta kasta bort pengar & jordens resurser och börja göra jord fylld av näring och liv!
  • ”HINK – KRAGE – KASTRULL:” Vid tre tillfällen träffas vi för att prata om Bokashi /
    FRÖtips  & ODLINGSråd  samt SNABBA vägar till gott: Laga av skörden.
  • Plantera ett landskap eller gör en sk. Kokedama ( En planteringsteknik där jordklumpen formas med mossa och tråd till en boll) Utforska  – allt finns på plats – det är bara att arrangera. Massor med gröna växter som passar för både skugga och sol. Vackra stenar, grus, kvistar och kanske passar en egen spaljé runt? En kväll med öppna kanaler till skapandet! Handledning och lite gott att mumsa på ingår i kursavgiften.
  • Knåpa ihop en kimono? En av Växterians konsthantverkare gästar oss och vi syr – på plats – inga krusiduller – bara snabba lätta klipp & stygn – en kimonoinspirerad badrock av ett vanligt påslakan som du har med dig. Återbruk. Hur galet tygmönster som du själv villI.
    Inga konstigheter – bara återbruk när det är som bäst!
  • Naturens under – Mikroorganismerna gör jobbet! En kväll där vi får föreläsningar om hur vi kan låta mikroorganismerna göra jobbet medan vi gör annat! Vi har det runt omkring oss hela tiden – ja, till och med under naglarna. Mikroorganismerna som arbetar med att bryta ner och förenkla för vår natur. Det finns dom som ”äter fett” och rengör ditt kök. Dom som arbetar i din Bokashikompost för att påbörja nedbrytningen och mångfalden i din jord. Dom som gör dina inlagda grönsaker så smaskiga. Allt arbete utför mikroorganismerna – att njuta av resultatet? Det gör du – men hur går det till?

HAR DU NÅGOT ANNAT FÖRSLAG PÅ HUR DU TYCKER VI SKA TÄNKA?
MYCKET BRA!

HÖR AV DIG PÅ
ide@vaxterian.se